2017-AGH-Romanya Projeleri Gönüllü Değerlendirme Sonuçları

Karaman Gençlik Kulübü Derneği'nin ortağı olduğu Romanya'da gerçekleştirilecek uzun dönem 4 farklı AGH projesi kabul olmuştur. Proje kapsamında 18-30 yaş arası 4 gencin Romanya'ya gönderileceği projelerin gönüllü değerlendirme süreçleri tamamlanmıştır.

Başvuruları değerlendirirken aşağıdaki kriterler öncelik olmuştur.
-18-30 yaş arasında olması,
-Sosyal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerinde yer alması,
-Proje konusuyla ilgili faaliyetlerde yer almış olması,
-Kendini ifade edebilecek düzeyde İngilizce yeterliliğe sahip olması,
-Projede hangi görevleri alabileceği hakkında bilgi ve becerilere sahip olması,

Seçilen gönüllülerimizi tebrik ederiz. Seçilmeyen arkadaşlar için ise, umut kırıcı olmamasını diler, bir sonraki projelerimize başvuru gerçekleştirmelerini temenni ederiz.

First ACT - Mustafa Ali Çaylan , İstanbul
YOU        - Özgür Kaya, İstanbul
V-Lens     - Salih Yıldız, Tokat
ABC         - Cihan Çetin, Ankara

Proje 1: ABC
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017 - 1 Haziran 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz
Proje Konusu: Gönüllüler 4 liseden toplamda 150 öğrencinin kişisel ve mesleki gelişimleri ile ilgili gönüllü faaliyetlerde bulunacaklardır. Aynı zamanda bu eğitim kurumları ile birlikte yaygın öğrenim çalışmalarına katılım göstereceklerdir. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.

Proje 2: V-Lens
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017-1 Mart 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz
Proje Konusu: Projenin temel amacı Aktif vatandaşlık, Avrupa vatandaşlığı bilincini geliştirmek ve farkındalığı yükseltmektir. Aynı zamanda çevrimiçi internet araçlarının kullanımı ve video uygulaması ile etkin vatandaşlığı destekle hakkında çalışmalar yapılacaktır. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.

Proje 3: YOU
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017-1 Mart 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya
Proje Konusu: 14-18 yaş arası 150 öğrencinin yaygın öğrenim teknikleri kullanılarak kişisel ve mesleki gelişimleri ile ilgili gönüllü faaliyetlerde bulunarak, örgün eğitime entegre eden, gönüllülük bilincini kazandıran faaliyetlerde bulunacaklardır. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.

Proje 4: Firts Act
Proje Tarihleri: 1 Eylül 2017-1 Mart 2018
Proje Yeri: Romanya, Croiva, Dolj
Proje Katılımcı Ülkeleri: Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz
Proje Konusu: Spor, kültür ve aktif vatandaşlık alanlarında ortak ilgi alanı ve beceriler doğrultusunda oluşturulan 3 farklı grubun organize edilmesi, faaliyete geçirilmesi ve sürdürülebilirliği ile alakalı gönüllü çalışmalarda bulunmaktır. Kültürel tanıtım, kültürel çeşitlilik ve hoşgörü temalarının da işleneceği bu projeye 1 gönüllü gönderilecektir.