2018- 103 Yıl Önce Bugün

Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Gençlik Kulübü Öğrenci Topluluğu tarafından 18 Mart 2018, Saat 18:00 de ‘18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma‘ programı düzenlendi. Çanakkale Zaferinin 103'üncü yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Ali Osman BEBEK, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Abdullah KILIÇ, Karaman’da faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.  

‘Vatan dediğin bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır’

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program derneğimiz gönüllüsü ve üniversite Topluluk Başkanı Hanife Aydın’ın açılış konuşması ile devam etti. Aydın, “Çanakkale’de 103 yıl önce yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere savaşa çağrılmıştır. Amacımız geçmişteki savaşların zaferleriyle mutlu olmak değildir. Amaç vatan savunmasıysa, hürriyet davasıysa, bir ölüm kalım mücadelesiyse eğer buna savaş diyemeyiz. Bunu anlatmak bizim boynumuzun borcudur. Çünkü vatan dediğimiz bu toprak, diyeti ağır ödenmiş bir topraktır.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından hazırlamış olduğumuz Sena Gülşen, Mutluhan Bağator ve Sadullah Namal'ın yer aldığı tiyatro gösterisi sahnelendi. Programın devamında Can İşçi bağlama ile türkülerle devam etti.Ardından Havva Bulut, Mustafa Özkaya, Burak Ayık ve Sena Gülşen isimli gönüllülerimiz Çanakkale konulu şiirlerini seslendirdiler.

Program, Karaman'ın yetiştirdiği çok değerli Şair İbrahim Şaşma’nın okuduğu ‘Kan Kızılı Beyitler’ şiiri ile sona erdi.

Karaman Gençlik Kulübü Derneğimiz Başkanı Ayşe Yağmur SÜZER, "Programımıza teşrif eden Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Ali Osman BEBEK, Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Abdullah KILIÇ, Karaman'ın değerli şairi İbrahim ŞAŞMA Beylere, programımıza katılan çok değerli misafirlerimize ve programda emeği geçen bütün ekip arkadaşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız. " dedi.