2018- FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU


Orman Haftasının ilk günü 100 e yakın fidan dikildi.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği gönüllüleri, KMÜ Gençlik Kulübü Topluluğu üyeleri ve KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Organik Tarım öğrencileri ve Öğretim Görevlilerinin katılımları ile bugün 100e yakın fidan dikildi.

21-26 Mart Orman Haftası nedeniyle çevreye duyarlılığın artırılması ve farkındalık kazandırmak amaçlı fidan dikimi etkinliği düzenlenmiştir.

Toplamda 35 gönüllü ile Karaman ili Mut yolu üzeri fidanlık alanına 100 e yakın fidan dikilmiştir. Fidan dikimi sonrasında fidanlara can suyu verilmiş olup mıntıka temizliği yapılmıştır. Ardından hatıra fotoğrafı çektirerek etkinlik son bulmuştur.

Etkinliğe katılan Duygu Yaşar "Etkinliğe katıldığıma çok memnun oldum. Dünyaya bir fidan bırakmak manevi olarak çok huzur verici bir duygu oldu benim için. Toprağa bir fidan bırakmak, milyonlarca kez nefes almak gibidir. Ailelerin ve yetkililerin, bu konuda daha duyarlı olarak, geleceğimiz olan çocuklarımıza ve gençlerimize bu duyguyu aşılamak gerekir. Etkniliği organize eden Karaman Gençlik Kulübü Derneği ailesine çok teşekkürler." şeklinde duygularını dile getirmiştir.

Etkinliğe katılan Ahmed Altunkalem "Baharın gelişini fidan dikerek kutlamak en güzel şeydi benim için." şeklinde duygularını dile getirmiştir.

Etkinliğe katılan Murat Ayaz "Dışarıdan bakınca sıradan görünebilir ama muhteşem bir duygu idi. Çünkü doğa için atılan her adım kendimizden sonraki nesiller için daha doğal bir yaşam ortamına zemin hazırlamaktır" şeklinde duygularını dile getirmiştir.

Fotoğraf: Mustafa Özkaya