2018-Cumhuriyet Bayramı'nı Fidan Dikerek Kutladık

Karaman Gençlik Kulübü Derneği gönüllüleri, KMÜ Gençlik Kulübü Topluluğu üyeleri ile fidan dikildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle ülkemize ve çevreye duyarlılığın artırılması ayrıca farkındalık kazandırmak amaçlı fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Katılımcı gençlere öncelikle fidan dikiminin incelikleri ve nasıl dikilmesi gerektiği uygulamalı olarak anlatıldı. Ardından toplamda 25 e yakın gönüllü ile Karaman ili Mut yolu üzeri fidanlık alanına fidanlar dikildi. Fidan dikimi sonrasında fidanlara can suyu verilerek mıntıka temizliği yapıldı. Ardından hatıra fotoğrafı çektirilerek fidan dikimi etkinliği son buldu.

Etkinliğe katılanlardan Talha Ülker “Doğayı yeşillendirmek adına çok güzel bir etkinlikti ve çok keyifliydi.”

Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti projesi Ürdünlü gönüllü Abdallah Abuhadhoud “Hayatımda ilk kez fidan diktim. Fide ve toprakla uğraşırken, kendi doğamla uğraştığımı hissettim. Sadece ülkem için değil, doğa için, dünya için dikmiş olduğum fidanlar beni çok memnun etti.”

Mutluhan Bağator “Bu güzel ve anlamlı günde böyle bir etkinlik içinde olduğumdan dolayı gurur ve mutluluk içindeyim böyle güzel organizasyonlar hiç bitmesin dileğiyle..”

Burak Apaydın “Karamanı yeşillendirelim ve doğaya saygı duyalım. Bu tarz etkinliklerin devamını bekliyorum. Böyle bir aktivite de bulunduğum için çok mutluyum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.”

Lalehan Şirin “Çok keyifli ve yararlıydı tekrarlanmasını çok isterim” şeklinde duygularını dile getirdiler.