2018-Italya, Fas, Karadağ Kültür Gecesi

Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti kapsamında “Gençlik için Gönüllü Ol” isimli projesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanmıştı. Proje kapsamında ilk hareketlilik Kanarya Adaları ve Ukrayna’dan gelen, ikinci hareketlilik Ürdün ve Ukrayna'dan gelen gönüllülerle birlikte 2şer ay boyunca Karaman’da gerçekleşmişti. Projenin üçüncü hareketliliği İtalya ve Karadağ’dan gelen gönüllülerle devam etmektedir.

Proje kapsamında İtalya ve Karadağ'dan gelen Joanna ve Selda , Mevlana programı kapsamında Karamanoğlu Merhmetbey Üniversitesi'ne gelen İbtissam, Oumaima ve Hajar eşliğinde, 16 Aralık tarihinde, dernek binasında, Uluslararası  Kültür Gecesi düzenlenmiştir.

Yoğun katılımın olduğu gecede ülkelere özgü kıyafetlerle sunumlar yapan yabancı gönüllüler, aynı zamanda ülke tanıtımları, ülkelerine özgü müzikler, şiirler, önemli günler, şarkılar ve ülke siyasi yapılarından bahsetmişler, sunum sonrasında ise hazırladıkları kültürel yemeklerden gelen misafirlere ikram etmişlerdir.

Program boyunca etkileşimde olan yabancı gönüllüler, öğrenciler ile katılımcı gençler, çok memnun kaldıklarını dile getirmişlerdir.

Proje kapsamında gelen gönüllüler, yerel gönüllüler ile işbirliği içerisinde sosyal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirerek ilimizde gençleri gönüllü olmaya teşvik etmektedirler.

Programın organize edilmesinde katkılarından dolayı Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Gençlik Kulübü öğrenci Topluluğuna, davetimizi kabul edip öğrencileriyle dahil olan Empati Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi çalışan ve öğrencilerine teşekkürler.