2018-Litvanya Ekibimiz Döndü

Karaman Gençlik Kulübü Derneği olarak Azerbaycan'daki "COMMON SENSE" Youth Organization ile yapılan ortaklık sonucu Litvanya'daki "Migration: Exploring Future Society" isimli Erasmus Eğitim Kursu projesi Litvanya Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya kazanmıştır.

Proje, 8-15 Aralık 2018 tarihleri arasında Türkiye, Azerbaycan, Litvanya, Gürcistan, Belarus, Romanya, İspanya, Letonya ülkelerinden gelen 32 genç ile Vilnus'ta düzenlenmiştir.

Karaman Gençlik Kulübü Derneği'ni temsilen 3 genç bu projede yer almıştır. Bu projede göç ve göçmenler başlığı altında çok önemli çalışmalar yapılmıştır. 6 gün boyunca sırasıyla göç terimleri, göçmen hikayeleri, göçmenlik tarihi, günümüzde göçmenlik, medyada göç, insan hakları, insan kaçakçılığı, görünür ve görünmez duvarlar, göç politikaları başlıkları altında birbirinden önemli eğitimler verilmiştir. Bu eğitimlerde katılımcılara, alanında uzman eğitmenler ve misafirler yardımcı olmuştur. Ayrıca ülkemizin göç politikası hakkında da sunumlar yapılmıştır.

Eğitim süresince Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve Karaman tanıtımlarına da yer verilmiştir.Düzenlenen kültür gecesinde ilimize ve ülkemize ait kültürel değerler, yöresel lezzetler tanıtılmıştır. Aynı zamanda diğer ülkelere ait kültürel değerler yöresel lezzetlerin de olduğu kültür gecelerinde Türkiye Kültür Gecesi en çok beğeni alan tanıtım olmuştur.

Proje katılımcılarından Ahmet Balasar "Göç ve göçmenler hakkında farkındalığımızı en üst seviyelere taşıyan ve uluslararası kültür değişimi anlamında birbirinden dolu günler geçirilen bu eğitimde, derneğimizi, ilimizi ve  ülkemizi başarıyla temsil ettik." demiştir.