2018-Kariyer Tüyoları

Karaman Gençlik Kulübü Derneği'nin gönüllüleri tarafından kurulan KMÜ Gençlik Kulübü  Öğrenci Topluluğu tarafından ‘Kariyer Tüyoları’ konulu konferans düzenlendi. Kariyer.net Kıdemli Etkinlik Takım Lideri Bahtiyar Gençero’nun konuşmacı olarak yer aldığı konferansı öğrenciler ilgiye takip etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Bahtiyar Gençero, öğrencilere kariyerlerini doğru yönetebilmeleri için tavsiyelerde bulundu.

Hedef belirlemenin başarıya giden yolda atılması gereken en önemli adım olduğunu söyleyen Gençero, “Ulaşmak istediğiniz noktayı belirleyin ve sizinle aynı yoldan ilerleyen kişilerin yol haritalarını öğrenin. Eksik yönlerinizi tamamlayarak kendinizi geleceğinize hazırlayın. Kendinizi tanıyarak güçlü yönlerinizi keşfedip güçlendirebilir hatta zayıf yönlerinizi törpüleyebilirsiniz. Sahip olduğunuz fırsatları değerlendirip karşınızdaki tehditleri yok edebilirsiniz.” dedi.

Seminer ve sertifika programlarına katılımın meslek seçiminde etkili olduğunu sözlerine ekleyen Gençero konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu tip etkinliklere katılarak farklı meslek dallarını öğrenme ve tanıma imkanı yakalıyorsunuz. Üniversite kulüpleri ve gönüllü çalışmalarla girişimcilik ruhunuzu geliştireceksiniz. Eğitim süreciniz içerisinde yapacağınız staj programları ile iş hayatına bir adım önde başlama imkanı bulursunuz. Bunu bir zorunluluk değil de severek yaparsanız hem mutlu olursunuz hem de ileride faydasını görürsünüz.”

Gençero, özgeçmiş hazırlarken yapılan hatalardan bahsedip, doğru özgeçmiş hazırlama yöntemlerini sıralayarak şunları söyledi: “Özgeçmiş hazırlarken bu işe zaman ayırın. İş ve eğitim tecrübelerinizi eksiksiz olarak yazın. Kendinizi iyi bir şekilde ifade edin ve bilgilerinizi sürekli güncel tutun. Mülakatlara gitmeden önce başvuru yaptığınız firma hakkında detaylı bilgiye sahip olun ve firmayı iyi tanıyın.  Mülakat günü dış görünüşünüze önem verin. Bunun yanı sıra mülakatta çıkabilecek sorulara çalışın ve hazırlıklı olun. Kendinize güvenin, kendinize yatırım yapın ve rakiplerinizle rekabet etmek için çok çalışın.”

Konferans, plaket takdiminin ardından sona erdi.