2016-2018 Yılı Faaliyet Raporu

Karaman Gençlik Kulübü Derneği , bir grup gencin 2010 yılı Kasım ayında temelde uluslararası gençlik projeleri yürütmek için kurduğu bağımsız ve uluslararası bir sivil toplum kuruluşudur. Ancak, bu şekilde faaliyetlerine başlayan Karaman Gençlik Kulübü Derneği, dernek yönetiminin ve gönüllü gençlerin sosyal sorumluluk duyguları ve iyi niyetleri birleşerek günden güne gelişim göstermiştir.

Bu süre zarfı içerisinde Youth in Action ve Erasmus programı kapsamında birçok uluslararası gençlik projesi yürütmüş ve dahil olmuştur. Aynı zamanda yerelde sosyal sorumluluk faaliyetleri yürütmeye devam etmiştir.

2016'da Dernek Binamıza Kavuştuk.

       


Derneğimiz 2016 yılı ocak ayında 3 katlı ve nezih bir binaya sahip olmuştur. Yabancı dil eğitimleri, enstrüman kursları, kişisel gelişim eğitimleri, sosyal sorumluluk etkinlikleri gibi gençliği ve gençlerin gelişimlerine odaklanan faaliyetlerine devam etmiştir.
2018 yılı Haziran ayında daha merkezi ve kullanışlı binasına taşınmıştır.

2016-2017'de Neler Yaptık ?



2016 Mart ayından 2017 Aralık ayına kadar Karaman'da faaliyetlerine devam eden derneğimiz, 2 yılın sonunda büyük bir başarı göstererek 2 Yılda 25 etkinlik, 21 ulusal ve uluslararası proje ve 14 farklı eğitim sınıfı oluşturarak toplamda birebir dahil olan 919 çocuk, genç ve genç fikirlinin katılımını sağlamış ve hayatına anlam katmıştır.

Üniversitemizde de Varız.



Derneğimiz, 2016 yılı Ekim ayında ilimizde bulunan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi'nde Öğrenci topluluğu kurarak gençlerin daha aktif olduğu ortaklaşa etkinliklerde bulunmaktadır.



Faaliyetlerine devam eden derneğimiz, 2018 yılının sonunda da büyük bir başarı göstererek 1 Yılda 25 sosyal, kültürel, kariyer, gelişim vs etkinlik, 10 ulusal ve uluslararası proje ve 7 farklı eğitim sınıfı oluşturarak toplamda birebir dahil olan 1119 çocuk, genç ve genç fikirlinin katılımını sağlamış ve hayatına anlam katmıştır.



Sosyal, Kültürel, Kariyer, Gelişim vs Etkinliklerimiz;
Ukrayna-İspanya Kültür Gecesi, 1 Yumak Mutluluk Sosyal Yardım Projesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Bunu Yüzyüze Konuşalım Kariyer Semineri, 18 Mart Kutlaması, Fidan Dikimi, 19 Mayıs 1919 Pedal Etkinliği, Kapadokya Turu, Cumhuriyet Bayramı-Fidan Dikimi, Torku Ziyareti, Ermenek Gezisi, Huzurevi Ziyareti, Kazımkarabekir Eğitim Günleri, Ukrayna-Ürdün Kültür Gecesi, İşsizlikte Ben Olgusu-Forum, Farkındalığa Renkli Yolculuk-4, İngilizce Konuşma Kulüpleri İtalya-Fas-Karadağ Kültür Gecesi, Erasmus Semineri, Proje Yazma Eğitimi, Huzurevi Ziyareti, Ulusulararası Fırsatlar Semineri, Kariyer Tüyoları Semineri, Cv-Motivasyon Mektubu Oluşturma Etkinliği, Dezavantajlı gruplarla etkileşim Etkinlikleri.

Ulusal Uluslararası Projelerimiz;
Fransa, Erasmus Eğitim Kursu Projesi, Romanya Erasmus Gençlik Değişimi Projesi, Ermenek İzcilik Erasmus Gençlik Değişimi Projesi, Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti Spor Projesi-1, Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti Spor Projesi-2, Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti Gençlik İçin Gönüllü Ol Projesi-1, Erasmus Avrupa Gönüllü Hizmeti Gençlik İçin Gönüllü Ol Projesi-2, Litvanya Erasmus Eğitim Kursu Projesi, Romanya Erasmus Gençlik Değişimi Proje Toplantısı, Ankara, Yarını Kodlayanlar Eğitmen Eğitimi

Eğitim Sınıflarımız;
İngilizce Dil Eğitimi-Yetişkin-1, İngilizce Dil Eğitimi-Çocuk-1, Fransızca Dil Eğitimi, İngilizce Dil Eğitimi-Çocuk-2, İngilizce Dil Eğitimi-Yetişkin-2, Rusça Dil Eğitimi-Yetişkin, Arapça Dil Eğitimi-Yetişkin

Sizinle Daha Çok Güçlüyüz



2019'da da faaliyetlerine devam edecek olan derneğimiz, bütün gençleri ve genç fikirleri beklemektedir.