2019-Azeybaycan Ekimiz Döndü

Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Azerbaycan’daki “SDGT” kurumu ile ortaklığı sonucu hazırlanan “Migriation: Exploring Future Society” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi Avrupa Komisyonu Azerbaycan Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

Proje'nin ilk aşaması olan Eğitim Kursu Litvanya'nın başkenti Vilnius şehrinde Karaman'dan 4 kişilik ekibin katılımıyla gerçekleşmişti. İkinci aşaması olan bu proje 02-09 Mart 2019 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Sumqayıt ilinde gerçekleşti. Proje kapsamında Türkiye’yi ve Karaman’ı temsilen 4 genç bu projede yer aldı. Projede ayrıca Belarus , Letonya, Litvanya, Gürcistan, Romanya, İspanya ve Azerbaycan ülkelerinden toplamda 40 genç yer aldı. ‘’Göç: Gelecek Toplumları Keşfetmek’’ konulu projede gençlerde göç konusu hakkında farkındalık yaratmak ve toplumlarda bilinç oluşturmak için çalışmalar yapıldı.

Projede, ülkemizi yakından ilgilendiren göç konusu çerçevesinde ülkemizde bulunan göçmenler, göçmenlerin sorunları ve konunun ülkemizdeki etkileri hakkında bilgi verilerek bu konuda diğer ülkelerin bilgi sahibi olması sağlandı ve diğer ülkelerde farkındalık yaratmak için çaba gösterildi.

Ayrıca kültür gecesinde Karaman ve Türkiye tanıtımı esnasında kültür ve geleneklerimizi yansıtan aktivitelerde bulunuldu ve ülkemizden götürdüğümüz hediyeler katılımcılar arasında ilgi odağı oldu. Projeye katılan gençlerin de proje konusuyla ilgili bilgi birikimleri arttı ve ülkemize yerel ve uluslararası alanda katkıda bulunmalarını sağlayacak deneyimler elde ettiler. Projenin Azerbaycan’ da olması katılımcıların yerel halk tarafından ilgiyle ve sevgiyle karşılaşmasını sağladı ve katılımcılar kardeş ülke olan Azerbaycan’la dostluk bağlarımızın kuvvetlenmesine katkıda bulundular.