2019-Erasmus Gönüllümüz Teyyuba Karaman'da


Karaman Gençlik Kulübü olarak hazırlanıp sunulan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen "Gençlik için Gönüllü Ol-2" isimli kısa dönem Avrupa Gönüllü Hizmeti projesinin faaliyetlerine başlandı.

Proje kapsamında ilk hareketlilik Azerbaycan'dan Teyyuba ile gerçekleşiyor. Teyyuba 2 ay boyunca Karaman'da gençlik faaliyetlerinde aktif olacaktır. Projenin diğer hareketlilikleri İtalya, Fransa ve Ukrayna'dan gelecek olan gönüllü gençlerle devam edecektir.

2 haftasını geride bırakan Teyyuba dygu ve düşüncelerini şu şekilde dile getirmiştir.

Teyyuba Adigozelova ; Erasmus + Programının bir parçası olmak İlk kabul mektubunu aldığımda, doğru mu değil mi diye kendime sordum. Bana o gün nasıl hissettiğimi sorarsanız, sadece göklerde hissetmek gibiydi diyebilirim. Benim durumum için, tüm süreçler bir haftadan kısa bir sürede gerçekleşti. Bu nedenle aklımda birçok soru vardı: Sonraki süreçler neler? Ne tür bir kültür beni bekliyor? Yerel insanlarla nasıl davranmalıyım? Ailemden kenarda başka bir ülkede nesıl yaşaya bilirim? Her AGH gönüllüsü için bunun yaygın sualler olduğunu biliyorum ve bu durumda, benim tecrübeme dayanarak, sadece iki kuruluşla da yakın iletişim halinde olmanızı önerebilirim; gönderme ve alma organizasyonları. Özellikle, Skype la A.Yağmur Süzer (Karaman Gençlik Kulübü Derneği Başkanı) ile röportaj yaparken endişelerimin çoğuna ve hareketlilik, ulaşım ve benzeri konularla ilgili özel ipuçlarına ve cevaplar aldım. Gönderen taraftan Ramiz Aliyev (Uluslararası İlişkiler Koordinatörü) ve Sevinj Gasimova (Gönüllü Programlar Koordinatörü) tarafından program ve ayrılış öncesi eğitimi hakkında yararlı bilgiler edindim. Bu yazıyı yazarken 2 haftamı burada geçirdiğimi şimdi fark ettim. Çünkü her gün yeni bir deneyim. Yeni kültürü, dili, harika insanları tanımaya, günden güne yeni beceriler kazanmaya başlıyorsunuz. Günlerinizi verimli bir şekilde geçirirken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz! Karamana geldikten sonra aile ortamında olduğunuzu açıkça görüyorsunuz. Bir yandan, eski medeniyetler tarafından inşa edilmiş nefes kesici ve inanılmaz tarihi yerler var, hansıki bunlarla ve kendi ilçemle bazı benzerlikler görüyorum. Öte yandan, ben Azerbaycanlı gönüllü olduğum için Türk kültürünü bizden ayırt edemiyorum. Her kesin bildiği gibi biz “bir millet, iki devlet” iz!!!