2019-Ekibimiz Almanya'da

Ekibimiz Almanya'da

Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nin Almanya - Berlin’deki “THINKCAMP GEM EG” isimli kuruluş ile ortaklığı sonucu hazırlanan “Volunteering for Eco Employment” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi Avrupa Komisyonu Almanya Ulusal Ajansı tarafından kabul edildi.

“Volunteering for Eco Employment” isimli Erasmus Gençlik Değişimi projesi, koordinatör kuruluş “ThınkCamp Gem EG’’ tarafından 22 Eylül 2019 – 30 Eylül 2019 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında Türkiye’yi ve Karaman'ı temsilen 4 genç olmak üzere, Romanya, Polonya, Bulgaristan, Almanya, Litvanya, Makedonya’dan da katılan ekiplerle birlikte toplam 29 genç yer aldı. Doğa, sağlıklı yaşam, iklim değişikliği konulu projede; çeşitli aktiviteler, çalışmalar, sunumlar, etkinlikler yapılarak, 7 ülkeden gelen birbirinden farklı yeteneklere sahip katılımcılar ve bu bireylerin sahip olduğu farklı kültürlerin ortak çalışmalarıyla proje yürütüldü.

Bununla birlikte, katılımcıların ilgili konularda gelişimlerine katkı sağlayacak,

bilgi, birikim ve deneyimlerini artırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirildi. Yapılan
çalışmalar içerisinde, mekanikleşen dünyadan kurtularak doğayla iç içe nasıl yaşanabileceği, şehir hayatı ve tamamen doğaya bağlı yaşam arasındaki farklar, birbirini tanımayan insanların nasıl bir ekip oluşturabileceği ve farklı milletlerden gruplar ile workshoplar hazırlanarak sunumlar yapıldı. Her gün aralıksız farklı konulara odaklı sunumlar hazırlandı, gerek bireysel gerekse gruplar halinde topluluğun önünde konuşmalar yapıldı. Pratik olarak; kalınan yere ait seralarda doğanın dünyamıza yaydığı enerji ve getirilerini, farklı alanlarda çalışarak şehir hayatında elde edilemeyecek öğretiler edinildi. Bireylerin kendilerini tanımaya yönelik aktiviteler yapıldı. Her akşam edinilen yeni beceriler topluluğa paylaşıldı. Şehri gezme fırsatı elde ederek Alman Kültürü ve şehir daha yakından tanıtıldı. Vikipedia’nın bağlı olduğu Vikimedia’nın Berlin’deki merkezine gidilerek, şirketin 2020 planlarını ve üst düzey yetkililerden tecrübelerini dinleme fırsatı elde edinildi. Konaklanan bölgede çeşitli yerler ziyaret edilerek, zaman zaman Polonya sınırı ziyaret edilerek farklı planlara sahip ama aynı amacı güden insanlar ile tanışıldı.

Kültür Gecesi isimli aktivite ile, her gece farklı bir ülkeye ait kültürel gece

düzenlenerek ekiplerin kendi kültürlerini ve ülkelerini tanıtmaları sağlandı. Türk
ekibinin düzenlediği Türk gecesinde ise, ülkemizi tanıtan sinevizyon gösterimi yapıldı,
ülkemizin ve Türk Kültürünün özelliklerini yansıtan sunumla birlikte Türk ekibi
tarafından bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Türk yemek kültürüne ait ikramlar yapıldı,
halk oyunları gösterimi ile ülkemiz en iyi şekilde temsil edildi. Projeye katılan tüm ülkeleri ve kültürlerini tanıma fırsatı, yemeklerini tatma imkanı bulan gençler Berlin’den üzülerek ayrıldı.

Projede yer alan katılımcı gençlerde, kendilerini geliştirmenin, tanıştıkları her bir

bireyden bir şeyler öğrenmenin, çevrelerindeki insanları yargılamamanın ne kadar önemli olduğu hususunda farkındalık oluşturuldu.

Türk ekibindeki gençlerin katılımlarına destek veren ve hala binlerce genci Avrupa ile buluşturan Karaman Gençlik Kulübüne gençler, ne kadar minnettar olduklarını belirterek, mutluluklarını dile getirdiler.

 

 

Proje videosu;

 

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=ythggqu2T9A&fbclid=IwAR08Vd_E2vzDJ3orE8w1m0CS4nmhneRN-uVxhJ5-5oeGgS-WBonkGDeJR7Y&app=desktop#menu