2019-Ekibimiz Romanya'da

 

Karaman Gençlik Kulübü Derneği'nin de ortağı olduğu ve dernek üyelerinden 6 kişinin katıldığı "Be On Your Way 2" isimli Erasmus gençlik değişimi projesi Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Litvanya, Polonya, Türkiye ve Ukrayna'dan 16-30 yaş arası 56 gencin Romanya'nın Comaneşti kasabasında 21-31 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

Non Formal-Formal-İnformal Eğitim metotlarının kullanımı ile katılımcıların eğlenerek daha hızlı öğrenmesi ve kavraması, ana başlığı Girişimcilik konulu bu projede, gençlerin girişimcilik becerilerinin artırılması, iş planı, CV, motivasyon mektubunun nasıl hazırlanması gerektiği, kişinin kendini tanıması ve ilgi alanı doğrultusunda iş alanına dahil olarak başarılı olabilmesi konuları işlenmiştir. Konulu projede çeşitli aktiviteler, çalışmalar, sunumlar, etkinlikler yapılarak 7 ülkeden dahil edilen katılımcılar arasında çok kültürlü sosyal paylaşımların yapılması sağlandı.

Proje faaliyetleri içerisinde kültür geceleri düzenlenerek her akşam farklı bir ülke, kendi kültürünü tanıtmıştır. Türk ekibimizin kültür gecesinin de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramın’da gerçekleşmesi ekibimizde büyük bir coşku yaratmıştır, her Türk isminin bir anlamı olduğu gibi her türkünün de bir hikayesi olduğu kısmından yola çıkarak ‘’Ah Bir Ataş Ver’’ Türküsünün hikayesi anlatılıp sonrasında bağlama ile Türkü dinletisi ile duygular 6 farklı ülkeyle paylaşmış bulunulmuş, kültürümüzdeki zenginlikleri anlatan sunumlar yapılarak, kültürümüze ait birçok farklı tatlar ikram edilmiş, halk oyunlarımız gösterilmiş, kısaca tarihimiz hakkında bilgilendirme yapılmış ve ülkemiz en iyi şekilde temsil edilmiştir.

Dünyadaki her insanın parmak izinin farklı yapıya sahip olması, bizi ailemizden farklı biri yapmadığı gibi proje boyunca farklı kültürlerin, farklı fikirlerin katılımcıları daha çok geliştirdiği ve katılımcıları kendi aralarında bir aile yaptığı bu projede, katılımcılar eğlenerek de bir şeyler öğrenebileceğinin farkına varmıştır.