2019- Ekibimiz Romanya'da


Karaman Gençlik Kulübü Derneği'nin de ortağı olduğu ve dernek üyelerinden 7 kişinin katıldığı "Be Confıdent" isimli Erasmus+ Gençlik değişimi projesi Romanya, Çek Cumhuriyeti, Hırvatistan, Litvanya, Polonya, Türkiye ve Ukrayna'dan 16-30 yaş arası 49 gencin Romanya'nın Comaneşti kasabasında 11-20 Kasım 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmiştir.

 

Proje faaliyetleri içerisinde en önemlisi olduğuna inanılan dezavantajlı çocukların sosyalleşmesini teşvik etmek amacıyla yapılan, dezavantajlı çocukların eğitim gördükleri ilkokula yapılan ziyaretler projenin kilit noktası oldu. 3 gün boyunca dezavantajlı çocuklarla oyunlar oynayarak, tiyatro gösterisi yaparak ve dans gösterileri yaparak çocukların sosyalleşmelerine ve motivasyonlarının artmasına katkıda bulunuldu.

 

Proje süresi boyunca her gece farklı bir ülke, “kültür gecesi” programıyla kendi kültürünü tanıtmıştır. Türk ekibi kültür gecesinin başlangıcında sunum ve videolar ile Türkiye’yi tanıtmıştır. Ardından yapılan bilgi yarışması ile bütün katılımcılara Türkiye’nin tarihi ve kültürü ile ilgili sorular sorulmuş ve yarışmanın sonunda kazanan ülkeye ödül verilmiştir. Daha sonra Türk mutfağının çeşitli ürünleri tüm katılımcılara ikram edilmiştir. Övgüyle beğenilen yiyecek ve içeceklerimiz tüm katılımcılardan tam not almıştır. Gecenin sonunda yapılan kına gecesi, halaylarımız ve müziklerimiz ile Türk kültürü, tarihi ve gelenekleri en iyi şekilde temsil edilmiştir.