2019- AGH - ADP Toplantısı, Ankara


Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Avrupa Dayanışma Programı toplantısı 15-17 Aralık 2019 tarihleri arasında 65 proje koordinatörünün katılımıyla Ankara'da gerçekleşmiştir. Derneğimizi temsilen Y.K Başkanı ve proje koordinatörü A. Yağmur SÜZER toplantıya katılım göstermiştir. 

Eski adıyla Avrupa Gönüllü Hizmeti, yeni adıyla Avrupa Dayanışma Programı hakkında detaylı bilgilerin paylaşıldığı toplantıda, bütün katılımcı kurumlara "Kalite Sertifkası" verilmiş olup, 2020 yılı içerisinde de projeler üretmeye devam edileceği görülmüştür.


Avrupa Dayanışma Programı, gençlerin kişisel, eğitimsel, sosyal, sivil ve mesleki gelişimlerini teşvik ederken, kendi ülkelerinde veya yurtdışında topluma yarar sağlayan projelerde gönüllü olmaları, çalışmaları veya ağ kurma faaliyetlerinde bulunmaları için fırsatlar yaratan, toplumsal ihtiyaçları karşılamayı hedefleyen yeni bir Avrupa Birliği girişimidir.

 

Avrupa Dayanışma Programını kapsamında gönüllü olarak;

1)      Gönüllü olarak bir katkıda bulunacak ve ihtiyac icindeki topluluklara yardım edeceksiniz. Bu ücretsiz olarak yapmayı tercih edeceğiniz bir yardım olduğu icin maaş ödemesi almayacaksanız. Bununla beraber seyahat, barınma, yemek ve sigorta giderleriniz ödenecek ve buna ek olarak belli bir miktar cep harçlığı alacaksınız.

2)      Bu, kişisel ve profesyonel gelişiminize ivme kazandıracak bir öğrenim deneyimidir. Gönüllülük deneyiminiz öncesinde, sırasında ve sonrasında eğitim alma fırsatınız olacaktır. Mentor net hedefler belirlemenize yardımcı olacak ve bu hedeflere nasıl ulaşacağınızı gösterecektir. Ayrıca dil ve kültürler arası becerilerinizi geliştirme, kendi başınıza yaşamayı, güçlüklerin üzerinden gelmeyi ve ekip içinde çalışmayı öğrenme şansı yakalayacaksınız.

3)      Başka bir Ülkede yaşamak ve bu Ülkeyi keşfetmek, diğer kültürler hakkında bilgi edinmek veya yeni arkadaşlar edinmek gönüllülük deneyiminizin kaçınılmaz bir parçası olacaktır.

4)      Gönüllülük deneyiminiz ile gönüllü olduğunuz kuruluşlara ve yerel topluluklara yeni fikirler ve çok kültürlü bir ruh taşıma imkânı elde edeceksiniz.

5)      Avrupa Dayanışma Programında yer alarak bir topluluğun parçası olacaksınız. Geri döndüğünüzde eski gönüllülerden oluşan daha geniş bir toplulukla bağlantıda kalabilir, deneyimlerinizi paylaşabilir ve ülkedeki diğer genç bireylerle iletişim kurup onlara ilham verebilirsiniz.

6)      Gönüllü olarak katıldığınız bir projenin sonunda katılımınızı belgeleyen bir sertifika sahibi olacaksınız.

 

Program hakkında daha fazla bilgi için www.ua.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.